Bingo för nybörjare

Post date:

Author:

Category:

Bingo är ett oerhört klassiskt spel som har underhållit människor under en väldigt lång tid. Intresset för Bingo runtom i världen är mycket stort, främst i USA, och även här hemma i Sverige så finns det gott om människor som tycker om att spela Bingo med jämna mellanrum.

Även om Bingo är ett relativt enkelt spel att förstå sig på så behöver man ändå få det förklarat för sig innan man sätter igång med att spela. I den här texten kommer vi att gå igenom hur man spelar Bingo, samt var man kan vända sig för att spela antingen online eller i verkliga livet. Om du vill ha en mer grundläggande genomgång kring reglerna och hur man sätter igång med att spela så är det bara att vända dig till https://www.bingoregler.nu/. Länken tar dig till en hemsida som på ett väldigt bra sätt förklarar hur man spelar i praktiken.

Så spelar man Bingo

Bingo går ut på att du som spelare ska para ihop nummer på din bingobricka gentemot de nummer som tas fram slumpmässigt ur en bingosnurra. När man sedan har satt ihop en rad horisontellt, diagonalt eller vertikalt så har man också fått “Bingo” och vunnit. Om man spelar med en fysisk bingoplatta så måste man hålla koll på detta själv, men om man spelar digitalt så sköter plattformen allt sådant åt en.  

Var kan man vända sig för att spela Bingo?

Om du är intresserad av att spela Bingo online så har du primärt två olika val. Den första är att du vänder dig till Svenska Spel, som erbjuder en rad olika möjligheter att spela direkt på deras hemsida. Det går också att söka sig till något av de många fristående spelbolag som idag är aktiva på den svenska marknaden. Här får du själv besluta kring vad du känner dig mest bekväm med, men när man precis börjar så är det många som söker sig till Svenska Spel.

Spela fysisk bingo

Om du inte är intresserad av att spela online men ändå skulle vilja testa på hur det är att spela bingo så finns det allt som oftast en lång rad olika alternativ. Lite beroende på var du bor någonstans så är sannolikheten hög för att det finns i alla fall en bingohall i ditt direkta närområde. Att spela bingo tillsammans med andra människor i en och samma lokal är oerhört trevligt och adderar ett socialt element som tyvärr faller till sidan en aning när man spelar bingo online. Om du är intresserad av att testa på detta så är det bästa sättet att hitta detta att googla på namnet på staden du bor i + bingohall.  

Tänk på att börja långsamt och spela ansvarsfullt

Oavsett för vilka summor som man spelar för så är det viktigt att du ser till att spela ansvarsfullt och aldrig för med än vad din privatekonomi har plats för. Det är bättre att man börjar långsamt och med att spela om lite mindre summor innan man sedan går vidare till att börja spela mer.