Fotbolls VM 2022

Post date:

Author:

Category:

Fotbolls vm 2022 har äntligen börjat och gruppspelet har bjudit oss på väldigt många överraskningar. Flera av de stora favoriterna på förhand, har inte alls pallat för trycket och förlorat mot mindre nationer som framgångsrikt slagit ur underläge.

Överraskande resultat i Fotbolls VM 2022

Något oväntat resultat sker nästan i varje turnering, det tillhör spelets oförutsägbarhet. Men att överraskningar skulle dugga såhär tätt var det få som trodde. Flera av de mest namnkunniga lagen har fallit på eget bevåg, där de vaggats in en passivitet som motståndaren tillåts utnyttja. De mindre lagen har visat sig vara väldigt skickliga på att disciplinera sig taktiskt och inte bjuda på några ytor i farliga områden. Storlagen har vanligtvis ett stort bollinnehav men lyckas inte skapa särskilt många klara lägen mot samlade försvar, för att sedan åka på baklängesmål när motståndaren ställer om blixtsnabbt och kontrar. Storlagen har kompetens som räcker och blir över för att stå som vinnare många gånger om, men skärpan saknas. Fotbolls VM 2022 är enkelt att följa på Tv eller https://livestreamfotboll.nu/, där alla matcher finns tillgängliga.

Är storlagen motiverade till Fotbolls vm 2022 i Qatar?

Det går kanske att ifrågasätta motivationen hos vissa lag och deras storstjärnor, där många inte går att känna igen från sina klubblag. Kevin De Bruyne som i normala fall har förser sina medspelare med precisa passningar, är oigenkännlig från klubblaget, med ovanligt många passningar till fel adress.

Spanien och Tyskland förlorar mot Japan

Japan har varit en sensation såhär långt i årets Fotbolls VM 2022 med två extremt oväntade uddamålsvinster mot världsnationerna Tyskland och Spanien. Där japanerna på ett bragdartat sätt vänt 0-1-underläge till vinst med 2-1. De vanligtvis så målmedvetna stjärnspelarna i Tyskland och Spanien uppträdde väldigt tafatt och utan spelidé, helt svarslösa till Japans disciplinerade försvarslinje.

Danmarks fiasko

Danmark gick in i årets Fotbolls VM med ett urstarkt självförtroende efter succén i Fotbolls EM förra sommaren. Succén uteblev dock efter usla insatser mot Australien och Tunisien. De upphaussade danskarna mäktade endast med att göra ett mål på tre gruppspelsmatcher. Då är det svårt att gå vidare i ett Fotbolls VM.

Argentina förlorade mot Saudiarabien

Argentinas oväntade förlust mot Saudierna är en av de största sensationerna i hela VM-historien. Argentina tog tidigt ledningen efter en straffspark, säkert förvaltad av Messi. Men efter pausvilan gjorde Saudiarabien två snabba mål, och lyckades till slut hålla undan för ett mediokert Argentina som agerade märkbart chockat. Argentina har dock spelat upp sig och har avancerat från gruppspelet.

Frankrike – håller favoriten?

Fransmännen är med sin stjärnspäckade trupp en av huvudfavoriterna på förhand till VM-titeln. De har ett fantastiskt lag, och är väl medvetna om det. De kan ibland uppträda aningen arrogant, speciellt efter att de har tagit ledningen i en match. Plötsligt tappar de skärpan i spelet och börjar klackskarva, försöka sig på onödiga finter och tappa enkla bollar i onödiga lägen. I förra sommarens EM-slutspel gav de bort en kassaskåpssäker ledning mot Schweiz, som slutligen slog ut fransmännen efter straffar. Om Frankrike kan skärpa till sig och sluta larva sig är det få lag som kan stå emot deras kompletta lagbygge.