De bästa plattformarna för att lyssna på musik och podcasts på din telefon

Post date:

Author:

Category:

Att lyssna på musik har aldrig varit så enkelt som det är nu. Oavsett om du är hemma eller eller ute på resande fot så är all världens musik enbart ett knapptryck bort. Även om det har blivit väldigt mycket lättare att hitta den musik eller det man vill lyssna på under senare år så har det samtidigt fört med sig att det kan vara svårt att navigera igenom alla olika tjänster som finns tillgängliga.

Här nedanför kommer du därför att kunna ta del av en snabbare guide till olika plattformar som man kan använda sig av för att lyssna på musik, samt vilka fördelar och nackdelar som de för med sig. Oavsett om du är intresserad av att lyssna på elvis bästa låtar eller om du vill ha en mordpodd att lyssna på under pendlingen så finns det fyra bra alternativ att vända sig till.

Spotify

Även om Spotify i dagens tech-bransch kan börja ses som ett gammalt och väletablerat företag är de fortfarande mer eller mindre ohotade i toppen av näringskedjan när det kommer till strömmningstjänster för musik. Här hittar man allt mellan himmel och jord och det finns gott om olika spellistor i alla olika teman om du känner att fantasin och inspirationen tryter. Dessutom kan man lägga till vänner för att dela med sig av olika spellistor, någonting som inte är ett krav men som kan vara roligt att göra. Spotify har på senare år också gjort stora satsningar på att erbjuda  podcasts och idag så finns det en hel del olika podcasts som är exklusiva till plattformen.

Apple music

Detta är tyvärr någonting som enbart är tillgängligt på Apple-telefoner, men som kan vara ett intressant alternativ till Spotify. Tjänsten fungerar på mer eller mindre exakt samma sätt men med en lite annan design och layout. Apple Music erbjuder också, precis som Spotify, möjligheten att ladda ner låtar och podcasts för att lyssna på offline. Det finns dessutom möjlighet till att starta en familjeprenumeration, någonting som är perfekt om ni är flera i hushållet (eller i kompisgruppen) som vill lyssna på musik. Apple music har också ett väldigt konkurrenskraftig erbjudande för studenter och är det absolut mest prisvärda alternativet om man studerar.

YouTube

Om du inte vill betala för att lyssna på musik eller podcasts så går det också att lyssna på en hel del musik genom att surfa in på YouTube. Detta är dock någonting som för med sig att man förbrukar relativt mycket data, men kan vara någonting att fundera närmare på.

Apple/Google podcasts

Beroende på vilket operativsystem som du har till din telefon så finns det ett utmärkt val om du vill lyssna på podcasts. Både Apple och Android erbjuder utmärkta podcastsplattformar som är helt gratis att använda sig av och kan hämtas hem utan problem på båda deras appbutiker. Det här är ett utmärkt alternativ om du inte lyssnar på särskilt mycket musik utan enbart är intresserad av podcasts.