Roliga spel att spela på mobilen eller datorn

Post date:

Author:

Category:

Även om vi idag använder våra telefoner och datorer till allt och lite till så kan det ibland vara väldigt roligt och avslappnande att luta sig tillbaka och spela ett spel, antingen som ett tidsfördriv eller för att underhålla sig själv.

Idag så finns det en mängd spel som går att spela utan att man behöver ladda ner någonting. Det finns dessutom gott om alternativ för barn, såsom exempelvis bolibompa spel utan flash. I den här texten har vi dock valt att fokusera på spel som riktar in sig mot en lite äldre målgrupp.

Harpan

Harpan är en form av digital patiens som är oerhört populär bland spelare genom alla åldrar. Att spela patiens kan vara ett perfekt tidsfördriv oavsett om du befinner dig på en längre tågresa eller om du bara vill varva ner lite efter jobbet. Harpan är kanske mest känt för att vara ett program till Windows, men idag så finns det goda möjligheter att spela antingen i en webbläsare eller på en telefon.

Cookie clicker

Detta är ett spel som var väldigt populärt för ett antal år sedan men som fortfarande har en lojal spelarskara. Målet med spelet gömmer sig i dess namn och det är inte särskilt svårt att räkna ut vad man ska göra: klicka på en kaka. Även om detta inte låter som ett särskilt engagerande spel så dröjer det ofta inte längre förens man är väldigt investerad. Under början av spelet så klickar man på en stor kaka på sidan, men allt eftersom man bygger upp mer resurser kan man köpa olika enheter som genererar resurser utan att man själv behöver lyfta ett finger och innan du vet ordet av så kommer det enbart krävas att man loggar in då och då för att spelet ska flyta på.

Till skillnad från många andra spel så är det här ett spel som inte har ett tydligt objektiv, utan det handlar helt enkelt om hur många kakor som man kan klicka fram under så lång tid som möjligt. Många av de mest dedikerade spelarna har sparade filer som går många år tillbaka och det kan vara ett roligt tidsfördriv att kasta ett öga på då och då om du känner att du behöver en liten paus från jobbet.  

Worlde

Worlde är ett spel som exploderade i popularitet för en liten tid sedan och även om hypen till mångt och mycket har avtagit en del så kan man fortfarande få ut en hel del glädje av att spela Worlde. I spelet så har man sex försök på sig på att gissa ett ord på fem bokstäver. Idag så ägs Worlde av The New York Times, men fungerar precis som det gjorde innan tidningen tog över.

På klassiska Worlde så kan man enbart spela med engelska ord, någonting som också kan vara ett perfekt sätt att träna upp ens engelska och ens ordförråd. Om du känner att du hellre hade spelat på svenska finns det också svenska kopier som använder sig av Svenska Akademiens ordbok för att få fram sina ord.