Caddie Dream har fött ett föl

Post date:

Author:

Category:

Under februari 2023 födde den kända varmblodiga travhästen Caddie Dream sin tionde avkomma. Detta var ett stort ögonblick för de som är intresserade av trav- och galoppsport. För vem vet, kanske var det nästa framgångsrika travhäst som föddes då? Caddie Dream är nämligen känd för att ge avkommor som blivit kända och framgångsrika hästar med goda resultat för trav och galopp. De mest kända hästarna som Caddie Dream fött är Readly Express och Caddie Lisieux som båda tävlar inom travsporten.

Caddie Dreams nyfödda föl

Under februari månad 2023 födde Caddie Dream sitt senaste tillskott till familjen. Fölet är nummer tio i syskonskaran och är Caddies första dotter sedan 2017. Den stora nyheten rapporterades av uppfödaren Kristian Pellvik.

Vem är Caddie Dream?

Caddie Dream är en svensk varmblodig före detta travhäst som föddes år 2005. Caddie Dreams uppfödare är Kristian Pellvik och hon ägs av Pellini Breeding AB i Bromma. Mellan 2008 och 2010 var hon aktiv inom travsporten med totalt 13 segrar, 2 andraplatser och 5 tredjeplatser. Hon sprang in totalt 2.9 miljoner kronor och var en populär travhäst under sin aktiva tid. Caddie Dreams tävlade i bland annat Breeders’ Crown, Prix d’Angouleme och Svenskt Trav-Oaks.

Sedan Caddie Dream avgick från sporten år 2010 har hon i stället varit en av tidernas bästa avelsston. Totalt sett har hon nu tio avkommor. De mest framgångsrika är de kända travhästarna Readly Express och Caddie Lisieux som båda erhållit många segrar och vunnit stora priser.

Det nyfödda fölets syskon

Det nyfödda fölet har totalt nio syskon varav två är mycket framgångsrika. Dessa syskon kallas även för Ready Cash-duon och består av Readly Express samt Caddie Lisieux. Du vet säkert vilka de är om du brukar du spela på trav– eller galopptävlingar genom exempelvis odds eller vadhållning.

Readly Express är en hingst som föddes år 2012 i Frankrike. Han började tävla som treåring och var aktiv inom travsporten mellan 2015 och 2019. Totalt sett vann han 28 segrar och drog in 24,7 miljoner kronor i vinst. Caddie Lisieux är ett sto som föddes år 2013 i Sverige. Även hon började tävla som treåring och var aktiv mellan 2016 och 2018. Under 2017 utsågs hon till Sveriges sjätte mest vinstrika fyraåring. Totalt sett sprang hon under sin karriär in 3,7 miljoner kronor med totalt 11 segrar.

Till syskonskaran tillhör även hästarna Fabulous Pelluni, High Line Pellini och Leleh Pellini som alla tävlar inom sporten. Värt att notera är dock att de alla inte är helsyskon då flera av dem har olika pappor.

Vad innebär detta för travsporten?

Att Caddie Dream fått ännu ett föl bådar gott för travsporten. Det råder ingen tvekan om att Caddie Dream har bra gener. Hon har själv varit en framgångsrik travhäst och har även gett avkomma till några av de mest framgångsrika travhästarna. Det är självklart ingen garanti för att det nyfödda fölet även det kommer att prestera bra inom sporten i framtiden, men det ger goda förutsättningar. Därför kan vi se fram emot en spännande framtid inom travsporten!