Så laddar du ner innehåll från Netflix

Post date:

Author:

Category:

Idag så är det fler och fler svenskar som mer eller mindre har övergett linjär TV helt och hållet. Istället för att sitta och titta igenom TV-guiden inför fredagsmyset så kan man själv välja och vraka bland allting som man vill se, oavsett om det är en film eller en serie.  

Men om man är på resande fot eller inte har tillgång till en stadig internetuppkoppling hela tiden så kan detta i sin tur föra med sig problem när man väl vill titta på någonting. Att ha med sig en dator eller surfplatta när man åker långa sträckor med tåg eller flyg kan få timmarna att flyga förbi, men en bra internetuppkoppling är få förunnat när man är ute och reser. Oavsett om du vill titta på din favoritserie när du åker tåg eller om du vill kunna krypa upp i soffan i fritidshuset för att se en bra film så kan det vara väldigt skönt att ha det som man vill titta på nedladdat. Detta går även att göra med andra tjänster såsom exempelvis Spotify. Att ladda ner podcasts eller ladda ner musik från Spotify kan också vara ett enkelt sätt att göra resan lite mer underhållande.

Så laddar du ner filmer till din telefon  

Att ladda ner filmer och serier från Netflix till sin telefon eller surfplatta är väldigt enkelt och görs direkt via deras app. Där kan du sedan också gå in i ett bibliotek i appen för att snabbt och enkelt få tillgång till det som du har laddat ner. Detta fungerar på samma sätt oavsett om du använder dig av en surfplatta eller av en dator.

Att ladda ner filmer till datorn

Även om det är relativt välkänt att det går att ladda ner innehåll från Netflix via deras app för mobila enheter så är det inte lika välkänt att det även fungerar att göra via datorn. Dessvärre så är det inte möjligt att ladda ner och sedan spela upp innehåll direkt i sin webbläsare utan du behöver ladda ner en app för att göra detta.

Precis som med apparna för mobila enheter så är programmet gratis att ladda ner och tar inte upp särskilt mycket plats på ens dator. Därefter så laddar man ner det innehåll som man vill titta på offline och kan sedan direkt i appen titta på det som man har laddat ner i förväg.

Vilka filmer och serier kan man ladda ner för att sedan se offline?  

Men om du inte vill sitta och manuellt klicka in på varje film eller serie som du är intresserad av så finns det ett sätt att komma runt detta. Genom att gå in i sökfältet och genomföra en sökning på “nedladdningsbar” så får du direkt upp en hel katalog på olika filmer och serier som är tillgängliga för att ladda ner.

Även om mycket av katalogen är nedladdningsbart så är det inte allt som går att ladda hem för att titta på när lusten faller in. Däremot så är allting som är producerat av Netflix möjligt att ladda ner och ofta så kan filmer som har några år på nacken också finnas tillgängliga till att ladda ner.

Nedladdad media tar upp mycket lagringsutrymme

Även om apparna som man använder sig av för att titta på Netflix inte tar upp särskilt mycket plats så kan nedladdade filmer och serier ta upp mycket plats på ens dator eller telefon. Se därför till att du tar bort det som du har tittat på när du är färdig.

Att ladda ner filmer istället för att streama

Att ladda ner filmer och serier för med sig en massa fördelar för dig som konsument. För det första så blir det då mycket lättare att titta på saker när du inte har tillgång till en stadig internetuppkoppling och man slipper irriterande avbrott och buffringar.

Samtidigt så kan det faktiska göra en högst reell skillnad för ens telefonräkningar. Ven om det är många idag som har över 10 gigabyte surf i sitt abonnemang så innebär det enbart att man kan titta på drygt tio timmar strömmad media innan ens surf helt enkelt tar slut. Till följd av detta så är alltså bättre att ladda ner det man vill titta på när man är uppkopplad mot ett WiFi för att göra det enklare (och billigare) att titta på det som man är intresserad av oavsett om du bara vill ha något att underhålla dig själv med under pendlingen eller om du ska ut på en längre resa.