Äntligen finns det ett sätt att ångra ett mail

Post date:

Author:

Category:

Har du någonsin råkat skicka ett mail till fel person eller kanske mailat ditt ex på fyllan? Äntligen har det kommit ett sätt att ångra sina mailutskick, om än dock med vissa nackdelar.

Den nya applikationen heter Criptext mail och finns än så länge bara till Chrome och Safari. Applikationen fungerar på det sättet att den tar all information som du har tänkt att skicka och förvandlar det till en bild som sedan lagras på deras servrar och ”streamas” in i mottagarens mail. Detta gör det möjligt för dig att ha kontroll över hur länge mailet ska vara läsbart och om du vill ta bort det eller ej. Några nackdelar som uppstår med applikationen är dock att mailet kommer fortfarande vara kvar för personen som du skickat till men inte vara läsbart, i mailet kommer det även att vara en reklam-signatur från Criptext (Något som i framtiden är tänkt att kunna tas bort med en pro version av criptext) så att folk kommer att se att du använder dig av dem och sist men absolut inte minst är att du inte kan försäkra dig om att informationen är i säkra händer då alla dina mails kommer att sparas på Criptext datorer och man kan inte alltid vara säker på att det är i de bästa händerna.

Jag tycker att initiativet till att göra det möjligt att ångra mails är väldigt bra, som det ser ut just nu på till exempel gmail så har du endast några fåtal sekunder på dig att ångra ett mail vilket inte alltid är nog mycket tid för att kunna inse att det inte var en så bra idé eller att hitta fel i ett mail. Jag hoppas verkligen att Criptext kommer fortsätta att försöka förbättra sin applikation så att de en dag blir ett självklart alternativ.