Audi vill landa på månen 2017

Post date:

Author:

Category:

Audi landa på månen
Audi har högtflygande planer där man siktar hela vägen mot månen. Biltillverkarna brukar lansera lite roliga projekt för att få lite extra marknadsföring och det här är verkligen ett av de bästa vi sett på länge. Audi lanserar nämligen Lunar Quattro och som ni kanske förstår av namnet så den här farkosten menad för att åka runt på månen.

Hela tanken bakom projektet handlar i grund och botten om en tävling som Google håller i under namnet Lunar XPRIZE. Tävlingen går ut på att deltagarna ska skicka sina farkoster hela vägen till månen för att utforska minst 500 meter av ytan och dokumentera vad man ser genom bilder och filmer.

Skulle Audi lyckas med att kamma hem den här tävlingen kan man få ihop hela 30 miljoner dollar i prispengar vilket inte är helt fy skam men med tanke på utvecklingskostnader som man kommer lägga ner på det här projektet så frågar vi oss om det blir så mycket över av den där vinstpotten i slutet.

Själva Lunar Quattro är en vacker farkost som man har skapat helt i aluminium. För att farkosten ska kunna åka runt på månen och skicka bilder så har man försett den med solcellspaneler som laddar ett litiumjonbatteri. För att ta sig fram har man fyra elmotorer som kan få den här månfarkosten att åka fram i hela 3,6 km/h. Eftersom det är en viktig aspekt att kunna dokumentera vad farkosten upplever så har man försett den med två stereoskopiska kameror som ska ta HD-bilder som man sen skickar ner till jorden. Man planerar att man ska kunna genomföra det här om två år, alltså 2017. Det ska bli riktigt spännande att se hur långt Audi lyckas ta det här projektet!