Comviq bredband  

Post date:

Author:

Category:

Comviq är idag ett utav de populäraste telekombolagen som är aktiva och verksamma i Sverige. Även om de allra flesta kanske känner igen Comviq från deras mobilabonnemang så erbjuder företaget också ett brett utbud av olika typer av bredband till kunder.

I den här texten så kommer vi att ge dig en snabb genomgång kring Comviq bredband och deras utbud. Vi kommer även att gå igenom olika saker som kan vara bra att veta innan man beslutar sig för att börja använda Comviq som sin bredbandsleverantör.

Vilken typ av bredband erbjuder Comviq?  

Hos Comviq så kan man köpa ett abonnemang till antingen traditionella bredband eller till mobila bredband. Traditionella bredband kopplas in direkt i ett uttag i väggen och är i regel mycket snabbare än mobila motsvarigheter. Däremot så är detta ingenting som finns tillgängligt för alla, utan det beror mångt och mycket på i vilken typ av bostad som man bor i.

Mobila bredband är tillgängliga för vem som helst, oberoende av vilken sorts bostad som man bor i. Den stora fördelen med ett mobilt bredband är att man inte måste koppla in den i väggen på något sätt, utan routern kan stå helt fritt och skicka ut sin signal över hela bostaden. Om du någon gång har delat internet från din smartphone så är det lite samma princip som gäller här. Ett mobilt bredband kan vara en bra lösning för till exempel ett fritidshus, eller för någon som inte behöver en snabb uppkoppling och som känner att ett vanligt bredband blir lite för dyrt.  

En annan fördel med mobila bredband är att man kan använda sig av kontantkort. Detta kan göra det mycket lättare att hålla priserna nere och är en bra lösning för dig som enbart vill betala för den datan som du använder. Som tidigare nämnt så kan detta också vara en perfekt lösning för exempelvis ett fritidshus.

Var ligger Comviq i pris jämfört med andra operatörer?  

Comviq ligger på mer eller mindre samma pris som andra operatörer och man kommer att betala marknadsmässiga priser för den hastighet som man väljer på sitt bredband och därmed också på sitt internet.

Vilka hastigheter erbjuder Comviq?

Comviq erbjuder, precis som i deras prissättning, marknadsmässiga hastigheter på både nedladdning och uppladdning via deras bredband. Om du är ute efter det snabbast möjligaste internetet så är Comviq med största sannolikhet inte operatören för dig, men detta är inte någonting som privatpersoner på det stora hela behöver oroa sig över.

Finns Comviq tillgängligt i hela landet?

Ja, Comviq finns tillgängligt från norr till söder och det går att teckna upp sig som kund oavsett var man bor någonstans. Däremot så finns det vissa områden av landet där det enbart är möjligt att använda sig av mobilt bredband, så detta kan vara någonting som är väl värt att kika närmre på innan man beslutar sig för eller emot en operatör.

Hur lång bindningstid har deras bredband?

Här finns det inget rakt svar utan detta beror till mångt och mycket på vilken typ av bredband som du skriver upp dig på. Vanliga bredband har ett spann på olika bindningstider som man kan välja och detsamma gäller om man väljer den mobila varianten.

Uppsägningstiderna

Comviq har ingen uppsägningstid på sina mobilabonnemang och på det stora hela ter det sig som att samma sak gäller på deras bredbandsavtal. Tyvärr så är det väldigt svårt att hitta någon klar information kring detta på deras hemsida. Däremot så får uppsägningstiden inte vara längre än en månad enligt svensk lag, någonting som gör att man inte behöver vara orolig för att sitta fast i ett bredband under en längre tid än vad man önskar. Däremot så gäller dock bindningstiden ändå, så se till att noggrant läsa igenom allt som du skriver under på i samband med abonnemanget för att säkerställa att du förstår allting som abonnemanget för med sig.

Under installationen och uppstarten

Att förstå hur man kommer igång med installationen av bredband, oavsett vilken typ som man har valt, kan vara allt annat än enkelt och det kan vara väldigt skönt att få bra guidning inom detta. Som tur är så vet Comviq att alla inte är teknikexperter och har därför tagit fram bra guider kring hur man går till väga för att installera sitt bredband för att kunna komma igång med att surfa så snabbt som möjligt. Denna finns tillgängligt på deras hemsida, men om du känner att du inte riktigt förstår hur allting går till kan det vara klokt att ringa till deras kundtjänst.

Kundtjänsten

Precis som många andra telekombolag så erbjuder Comviq även en kundtjänst som man kan kontakta om man upplever problem med deras tjänster eller hårdvara. Kundtjänsten för comviq finns tillgänglig antingen genom att man ringer mellan 09:00-17:00 på vardagar, eller genom en chatt som också har öppet under lördagar.  

Comviqs kundtjänst är hjälpsam och allt som oftast så behöver man inte sitta i riktigt lång kö för att nå fram. Personalen är trevlig och kan hjälpa till med alla sorts problem som skulle kunna uppstå i samband med att man använder sig av deras bredband och som vi tidigare har nämnt kan man även få hjälp med sin installation om det skulle vara några problem att komma igång.

Kan jag använda en egen router med comviqs bredband?

Även här så beror det på vilket typ av bredband som du har valt att använda dig av. Även om det går att få en router direkt från Comviq och trots att de rekommenderar att man använder den så kan man använda sig av den router som man redan har hemma.  

Om du har valt att använda dig av ett mobilt bredband så krävs det dock ofta att du använder dig av den router som Comviq tillhandahåller i och med att du påbörjar ditt abonnemang. Detta har att göra med att den typen av router som används för mobila bredband är annorlunda mot vanliga routers. I skrivande stund så får man dock den här routern på köpet om man väljer en bindningstid på 24 månader.