Den medicinska teknologins nästa steg

Post date:

Author:

Category:

Ingen kan ha missat den senaste hårresande nyheten när det kommer till just medicinsk teknologi. Den 30-åriga ryssen Valerys kommer planerat under 2017 att bli den första människan som får hela sitt huvud avlägsnat från sin kropp och tillkopplat till en helt ny kropp igen. Den modiga 30-åringen har själv anmält sig fastän läkare har sagt att konsekvenserna skulle kunna vara något som är värre än döden. Valerys lider nämnligen av en muskelsjukdom som gör att hans kropp bara blir värre och värre och som antagligen kommer att ge upp till slut enligt The Independent.

Operationen kommer att genomföras av den italienska kirurgen Dr Sergio Canavero och den planeras att ta över 35 timmar och innefatta runt 150 doktorer och sjuksköterskor. Italienaren är dock säker på att detta är något som kommer att få ett lyckligt slut, dock många kollegor ryker mer på ögonbrynen åt idén och anser att han är smått galen.

Det enda ingreppet som skulle kunna liknas detta är under 70-talet då samma operation gjordes på en apa, men som dock fick ett sorgligt slut.

Frågan har kommit att bli ett hett diskuterat ämne om detta ens är moraliskt eller fysiskt möjligt. Dock så verkar kirurgen och patienten fast bestämda att genomföra operationen 2017. Om det kommer bli av är något vi får se i framtiden. Kanske har det kommit ny teknologi som skulle kunna göra detta ingrepp mer troligt att lyckas. Om det skulle lyckas så är det utan tvekan  det största medicinska ingreppet sedan den första hjärttransplantationen genomfördes med ett positivt resultat.