Donald Trump

Post date:

Author:

Category:

Aktuella nyheter

Nu har Donald Trump återigen tagit plats på löpsedlarna runtom i världen, den nyvalde presidenten blev nämligen vald till Person of the year av Time Magazine tidigare i veckan. I december varje år delar den ansedda tidningen ut utmärkelsen till den person som haft störst påverkan på omvärlden, både på gott och ont, under det gångna året.

”Stor ära”

Förra året gick priset till Tysklands förbundskansler Angela Merkel, redan då fanns ”The Donald” med bland finalisterna, då är det kanske inte helt otippat att han faktiskt tar hem utmärkelsen i år. Medan omvärlden vänder och vrider på sig över resultatet så tar huvudpersonen Trump det hela positivt.
– Det är en stor ära och det här betyder jättemycket, sa Trump till NBC Today när avslöjandet presenterades.

Ryggades av Clinton

Enligt Nancy Gibbs, redaktionschef på Time Magazine, var Trumps motståndare i presidentvalet, Hillary Clinton, nummer två på den ansedda listan över årets personer. Gibbs lägger även till att valet av just Donald Trump var ganska enkelt, av den simpla anledning att han påverkat världens händelser enormt under det gångna året. Motiveringen för Trump löd såhär:
”För att ha påmint USA om att demagogi livnär sig på förtvivlan och att sanningen bara är så stark som förtroendet är för den som uttalar den, och för att ha gett kraft till en dold väljarskara genom att kanalisera dess ilska och rädsla, och för att ha utformat morgondagens politiska kultur genom att riva gårdagens.”

 

FAKTA: Time Magazine’s Person of the Year

  • Utmärkelsen har delats ut varje år sedan 1927, av den amerikanska tidsskriften Time Magazine.
  • Tidningen utser antingen en grupp, organisation, kvinna eller man som på gott eller ont gjort det mest inflytelserika bland de gångna årets samtliga händelser.
  • Den första utmärkelsen gick till en svenskättling, Charles Lindbergh.
  • Bland de tidigare ”vinnarna” hittar vi en rad kända personer: Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, Hitler, Barack Obama, Vladimir Putin, Josef Stalin, Amerikanska kvinnor, Datorn, Påve Franciskus, Bekämparna av Ebola och Angela Merkel.