En penna med elektriskt bläck?

Post date:

Author:

Category:

Vi vet att andra sidan jordklotet är ledande inom teknik med länder som Japan och Kina. Något som vi troligtvis inte trodde skulle utveckla sig är pennan med elektriskt bläck och nu är den nya spännande produkten ute på marknaden. 

Teknikföretaget AgIC Ink. har blivit världsomnämnade för deras senaste produkt som verkligen är en idé som är så kallad ”outside the box”. Bolagets framtagna produkt är en penna som innhåller silvrigt bläck som låter elektricitet flöde genom sig och som i sin tur kan skapar kretsar med ett streck snabbt draget av personen som använder pennan. Det finns 16 olika komponenter som man kan använda för att skapa en härlig krets. Företaget menar på att det här öppnar ytterligare dörrar för hur konst kan se ut och vad kan man skapa i lärandet av el, ström och kraft. Företaget har skapat kurser med Circuit Study Kit för personer över 12 år och finns som material för lärare för den angivna åldern.

komponenter

De olika komponenterna man kan använa med AgIC Inks penna som flödar av elektricitet. 

Här är en video som demostrerar hur pennan fungerar. 

Om företaget AgIC Ink. 

AgIC grundades år 2014 och namnet är taget som inspiration från bolaget Silver Ink Circuit då den kemiska förkortningen av silver är AG i periodiska systemet. Målet och visionen för företaget är gör elektriska kretsar mer tillgägligt för människor i alla åldrar och nivåer av erfarenhet. Bolaget är etablerat i  Tokyo, Japan och är ett team av entreprenörer, injengörer med inrikting inom elektricitet och designers. Samma år som företaget grundades genomfördes ett flertal projekt vilket ledde till att tre produkter lanserades under första året, dessa produkter var Kickstarter Project, AgIC Circuit Printer och Circuit Marker. Både företagen AgIC och Silver Ink Circuit har blivit belönad och erhållna priser världen över som bland annat ’TechCrunch Tokyo Start-up Battle’ och tre ’Editor’s Choice at Maker Faire Bay Area and New York 2014’.