Episk projektor från Sony

Post date:

Author:

Category:

Det har länge tisslat och tasslats om Sonys allra senaste projekt. Jag talat förstås om projektorn vid namn LSPX-W1S som är helt unik i sitt slag. Sony har nu officiellt gått ut med att det blir i slutet av sommaren som de lanserar produkten både i Sverige och övriga Europa.

Tidigare under år 2014 visade Sony upp sin revolutionerande idé om en projektor med så kallat ”ultra short throw”. I praktiken innebär det att projektorn kan placeras väldigt nära en vägg och på så sätt uppnå en högre funktionalitet. För att kunna projicera bilden under dessa omständigheter använder sig projektorn av laser och storleken på bilden som visas kan uppgå från 66 till hela 147 tum stor! Den nya produkten visades upp för första gången på CES-mässan redan i januari år 2014 och därefter följde en lång process för att få fart på produktionen. Produkten lanserades i USA tidigare under år 2015 och nu är LSPX-W1S äntligen på intågande till Sverige!

Priset för denna minst sagt unika produkt är ingen billig historia. Rekommenderat pris förväntas ligga på omkring 50 000 dollar vilket motsvarar ca 430 000 kronor. Saftigt kan tyckas, men letar man efter en riktigt unik effekt till hemmet är Sonys nya projektor ett häftigt alternativ. På bilden ovan ser vi ett exempel på hur projektorn kan användas, resultatet är riktigt snyggt!