Googles självkörande bilar orsakar olyckor

Post date:

Author:

Category:

Ni vet de där bilderna på Google Maps som föreställer hus och vägar runt om i världen? Klart ni vet. Har ni precis, som jag, undrat vilken stackars människa som kör omkring och fotar alla dessa platser har vi nu banbrytande information. Det är självkörande bilar som sköter jobbet!

Google har minsann inte sparat på krutet, bilarna är av typen Lexus och Delphi. Nya rapporter gör dock att man nu börjar ifrågasätta om de självstyrande bilarna verkligen är en bra idé. Totalt fanns 50 bilar utan förare på Amerikas vägar och under år 2014 skedde hela sex olyckor på de 275.000 som bilarna under året avverkade. Sex olyckor på 50 bilar kan tyckas vara en ganska hög siffra och man har nu övervägt att helt ta bort de självkörande bilarna. Chris Urmson, chef för googles program med självkörande bilar, anser inte att bilarna behöver elimineras av säkerhetssjäl och menar att de varit så pass små incidenter att de knappt räknas.

Chicago Tribune skriver håller inte med Urmson ”The national rate for reported “property-damage-only crashes” is about 0.3 per 100,000 miles driven, according to data from the National Highway Traffic Safety Administration. In that context, Google’s three in about 140,000 miles may seem high.”

 

Vi får helt enkelt se vad som händer med de självkörande bilarna i framtiden.