Kryptovalutor fortsätter att vinna mark

Post date:

Author:

Category:

Sedan den första kryptovalutan, Bitcoin, lanserades 2009 så har branschen utvecklats enormt och idag så finns det en lång rad olika kryptovalutor. Även om ingen kan förutspå framtiden så är det många experter som tror helhjärtat på idén.

Idag så är kryptovalutor någonting som inte bara diskuteras på obskyra nätforum. Tack vare de enorma summor som omsätts i kryptovalutor är det idag ett hett diskutionsämne för finansmänniskor, och det har blivit en viktig del av globala marknader. 

Bitcoin var den första

Bitcoin, den största och första kryptovalutan, är fortfarande ett populärt val för många investerare. Detta är den valutan som ser det största intresset och den bredaste bevakningen, och är vad många tänker på när de läser om kryptovalutor. På grund av att det är den största så kan trender inom Bitcoins prisutveckling också påverka kursen på andra kryptovalutor.

Ethereum

Ethereum är den näst största kryptovalutan och även detta ett populärt val bland investerare. Ethereum lanserades några år efter Bitcoin och använder sig av ett annat nätverkssystem. Ethereum föredras av många investerare eftersom tekniken bakom det är lite mer praktisk. Om du vill se vilken kurs som Ethereum står i för tillfället kan du använda den här länken: https://ethereumkurs.io/.

Lagstadgande på väg?

Även om kryptovalutor länge har tillåtits att leva sitt eget liv, utan att olika myndigheter har haft ett finger med i spelet så kan detta vara på väg att förändras. Det ryktas om att olika finansiella regulatörer i USA på allvar funderar på att börja reglera kryptovalutor. Detta är på grund utav att kryptovalutor är ett vanligt verktyg för kriminella syndikat, men även för att vanliga människor väldigt enkelt kan bli lurade.

Detta bemöts i sin tur på lite olika sätt. Vissa investerare välkomnar myndigheterna med öppna armar eftersom detta i sin tur kan hjälpa kryptovalutor att bli mer tilltalande för människor som i dagsläget är skeptiska.

Samtidigt så har tanken bakom kryptovalutor från första början varit decentralisering och bristen på insyn från från stater och regeringar. Om regleringar kommer så är det många som anser att kryptovalutor har tappat allt som har gjort det speciellt. Det är någonting som varje enskild investerare kommer behöva ta ställning till, men att branschen går en spännande och turbulent framtid till mötes är säkert.

Kryptomäklare

Det finns en lång rad olika mäklare som specialiserar sig på att erbjuda handel med krypto till sina kunder. Dessa inkluderar crypto.com, eToro, Coinbase, och många andra. Man kan även investera i certifikat hos exempelvis Avanza eller Nordnet.