Lexus planerar att släppa en hoverboard

Post date:

Author:

Category:


Lexus brukar komma med lite roliga projekt ibland och nu har man verkligen slagit på stort när man påstår att man har lyckats skapa en fungerande hoverboard. Med andra ord en svävande skateboard som dessutom är grymt snygg. Oavsett hur konstigt det än låter så verkar det inte ligga allt för långt in i framtiden men vi kan nog gissa att det kommer ta lång tid innan det kommer att massproduceras några svävande skateboards. Oavsett så är det riktigt fascinerande att se hur tekniken fungerar och att den appliceras på nya områden hela tiden.

För ett tag sen så började det dyka upp en hoverboard från företaget Hendo men den är betydligt klumpigare än Lexus slimmade variant. Men det är helt klart på gång och det ska bli kul att se hur långt företagen kommer ta det här!
Lexus Hoverboard
Själva hoverboarden fungerar på så sätt att den drivs av två magneter som gör att den kan sväva när den flyger fram över metallytor. För att den inte ska överhettas så måste man använda sig av flytande kväve. På grund av det så kommer den endast att fungera på metallytor men en skatepark byggd av metall borde väl gå att ordna rätt lätt. Lexus har jobbat på produkten i över 18 månader och man har nu börjat släppa teasers för en kommande lansering. Med 18 månaders arbete så lär man ha lagt ner en ordentligt budget så frågan är hur långt man planerar att ta den här satsningen.

Vi är riktigt imponerade av Lexus idé även om vi kanske inte tror att den kommer komma särskilt mycket längre än konceptstadiet men vem vet, om några år kanske ungdomarna glider fram på hoverboards istället för skateboards.