Norton VPN

Post date:

Author:

Category:

Ett av flera VPN på marknaden är det som Norton erbjuder, Norton Secure VPN.

VPN krypterar din data

VPN står för virtuellt privat nätverk och är en tjänst som hjälper dig att skydda din integritet när du använder internet. Det gör den genom att kryptera din data och dölja din IP-adress så att du skyddar din identitet och gör att ingen kan komma åt din internethistorik. Många använder VPN när de surfar på wi-fi eftersom du d är extra utsatt för intrång i publika nätverk. Det är många företag och myndighet som vill spåra och samla in människors surfhistorik. De använder sedan denna data för att marknadsföra sig eller kartlägga dina beteendemönster för att förstå hur du lever och verkar på internet.

VPN från Norton är snabbt och säkert

VPN från Norton är ett mycket snabbt VPN från ett världsledande cybersäkerhetsföretag. Det ingår om du använder dig av Norton’s 360 antivirus produkter. Med Norton får du ett snabbt och pålitligt VPN för en något billigare peng än om du väljer någon av de andra fristående VPN-tjänsterna. Norton tillåter dig dock inte att ladda ner torrents (P2P9 på deras servrar men om du kan leva med det är Norton Secure VPN troligtvis en av de bästa allt-i-ett lösningarna för cybersäkerhet. Fördelarna med Norton är att det är väldigt snabbt och levererar maximal säkerhet. De har servrar på varje kontinent i totalt 28 länder. Norton är flexibelt så till vida att de tillåter dig att välja hur många enheter du vill kopplat VPN till (1, 5 eller 10). Norton fungerar även med Netflix. De allra bästa VPN, där ibland annat Norton Secure VPN finns på https://bästavpn.net/. De få nackdelar som Norton har är att det använder sig av en någon mindre säker kryptering, AES-128 istället för den mer säkra AES-256. De använder inte heller sina egna servrar vilket kan anses vara en säkerhetsrisk. Norton Secure VPN fungerar inte heller i Kina och du kan inte använda det för torrents (P2P). Norton har en tydlig policy internt om en så kallad ”no-logs policy” vilket innebär att de inte spårar någonting du gör online.

VPN-leverantörer samlar på sig loggar om sina användare

All information som en VPN-leverantör samlar på om dig och dina aktiviteter är så kallade loggar. I en ideal värld så ska en VPN-leverantör inte samla någon sådan information om dig alls. Vissa leverantörer samlar en del information för att kunna förbättra sin produkt eller service, detta är alltså ingenting som Norton gör. Det är vanligt att gratistjänster för VPN sysslar med sådan här aktivitet exempelvis därför vill du leta rätt på en tjänst som inte sysslar med sådant.