Husdjur + marijuana = sant?

Post date:

Author:

Category:

I den amerikanska staten Nevada presenterades i dagarna ett intressant lagförslag som föreslår att marijuana av det medicinska slaget ska bli lagligt även för husdjur. Det är sedan en tid lagligt att för människor bruka marijuana utskriven av läkare i medicinskt syfte, nu föreslår man alltså att även husdjuren ska få samma möjlighet. I praktiken innebär det att ägaren då skulle kunna hämta ut marijuana till husdjuret i fråga, detta under förutsättningen att en auktoriserad veterinär fastställt att djuret lider av en åkomma som kan avhjälpas med just marijuana.

Mannen bakom förslaget heter Tick Segerblom, han är senator i Nevada och alltså den som står som ytterst ansvarig för lagförslaget som fått ett varierat mottagande bland amerikanerna. Segerblom menar att marijuana påstås kunna bota de flesta sjukdomar och besvär, allt från matsmältningsbesvär till problem med nervsystemet. Hundar med besvär av varierande karaktär skulle enligt Segerblom alltså kunna få mer lindriga besvär med hjälp av just marijuana.

Förslaget har mottagits med varierande reaktioner. Vissa menar att husdjur givetvis borde få samma rätt till medicinsk hjälp genom receptbelagd marijuana, medan somliga anser att djur absolut inte borde få i sig denna substans. Nevadas hundägare väntar med spänning på vilket beslut som blir det slutgiltiga i början på april.