Utvecklad teknik inom mobila lån

Post date:

Author:

Category:

Dagens teknik innebär flera förmåner och nya sätt att hantera vardagliga ting med. Något som poppat upp på agendan är smslån och de mobila lån som man kan ta direkt i sina mobila enheter. Marknaden för Apples, Androids och Windows med fleras enheter har vuxit enormt och nu kan du göra alla möjliga ting i din mobiltelefon eller surfplatta. Det utvecklas också produkter endast för mobilenheter vilket är en växande bransch och det är även smslån samt mobila banklån som skapat två olika reaktioner på internet.

mobillanidag

Vad är smslån?

Från början var smslån en marknad som enbart bestod av att den som behövde ett snabbt tillskott till kassan kunde ansöka om ett mindre lån direkt i mobilen. Detta genomfördes med hjälp av ett textmeddelande där personen i behov kontaktade sitt önskade belopp till en långivare. Sedan dess har markanden ökat och det är flera nya långivare som anslutit sig till ditt urval som du har att välja när du ska söka om lån i mobilen och via sms.

Det finns en del webbsidor som marknadsför och hjälper dig att jämföra lån via mobilen eller surfplattan, en av de sidor är www.smslån.nu. Den här internetbaserade produkten som fungerar i både mobiltelefonen och pekplattor ger dig en slider som gör att du kan välja ditt behövda belopp. Här kalkylerar sedan webbsidan smslån där belopp, löptid och ränta räknas med.

Google slår tillbaka mot mobila lån

Under Maj månad år 2016 gick Google ut med nya riktlinjer mot lån via internet som många är oroliga att ha förödande konsekvenser för långivare för smslån online. Sökmotorn gjorde ändringar i deras policy under sektionen ”finansiella tjänster” och det sägs skicka ut ett email till alla annonsörer hos Google där det förklarades att de nya kraven gällde personliga lån. Enligt ett meddelande från företaget själv visar det sig att orsaken till de här förändring vilar i att erbjuda trygghet för Googles användare. Förändringen i policyn hänvisar till att skydda användare från vilseledande eller skadliga finansiella produkter.

googlenyhet

Trots att Google inte använda orden ’smslån’, ’snabblån’ eller ’mobila lån’ i det utskickade mailet för svenska annonsörer. I emailet utmärks som den konkreta skillnad som nu kommer bli efter Googles ändring är att sökmotorn inte kommer att godkänna annonsörer, svenska eller utländska, som erbjuder lån som kräver full återbetalning inom 60 dagar. Konsekvenserna för marknaden inom mobila samt smslån är att nya aktörer och företag kommer ha svårt att komma in och skapa stabilitet. Det kan också bidra till att många långivare tvingas stänga och gå i konkurs.

Trots att Google ändrar riktlinjer och policy för privata finansiella tjänster kommer vi fortfarande kunna se smslån och tjänster för lån via mobilen som annonsörer via Google. Vi antar att långivare kommer anpassa sig till Googles nya krav och värst kan det vara för företag i USA. Här ställer sökmotorn Google ytterligare krav för aktörer som jobbar med smslån, där till exempel en viss räntespärr kommer tillämpas och det är inte längre möjligt att annonsera sina tjänster för personliga lån över 36 %.