Vulkanpizzan sprider sig som en löpeld

Post date:

Author:

Category:

Ni har väl inte missat de sociala mediernas mest hypade tilltag? På bara ett par veckor lyckades denna salivframkallande godbit väcka hetska begär hos den svenska befolkningen. Med sin unika style och med en smakkombination man knappast trodde var möjlig sprids den nu som en löpeld på Facebook, Twitter och Instagram. Jag talar såklar om det berömda Vulkanpizzan.

Vulkanpizzan härstammar ursprungligen från Sveriges norra delar, Piteå närmare bestämt. Pizzerian bakom mästerverket går under namnet Gul & Blå. Kocken som stolt kan kalla sig uppghovsman heter Kifa och har sedan länge drivit pizzerian i centrala Piteå. Det är inte första gången de norrländska pizzeriorna går crazy, för inte så länge sedan väckte hamburgerpizzan Carlskrove uppmärksamhet på nätet. Vulkanpizzan slår dock utan tvekan allt som tidigare skådats med hästlängder. Denna unika pizza har en ytterst intressant uppbyggnad, i botten hittar vi pommes frites, grönsaker, bearnaisesås och vitlöksdressing som får dracula att dunsta omedelbart. Den delikata grunden omges av ett kransliknande pizzabröd där skinka, bacon, salami och oxfilé ligger och myser. Man har separerat innehållet för att ge en ren smakupplevelse.

Hysteriet tog sin början efter att en gäst publicerat en bild på denna mycket kreativa pizza som genast fick stor uppmärksamhet online. I skrivande stund har pizzan delats tusentals gånger och många icke-nordbor suktar förtvivlat efter skapelsen som kommit att kallas Pizzornas Pizza. Har du vägarna förbi Gul & Blå i Piteå kan du njuta av en Vulkanpizza för 120 riksdaler.